Ohita navigaatio

Anna äänesi kuulua

OAJ:n valtuustovaalit pidetään 4.-5.4.2022. Valtuusto on OAJ:n ylin päättävä elin samaan tapaan kuin eduskunta Suomen valtiolla. Mitä se tarkoittaa SMOL:n jäsenelle?

Valtuutettujen tehtävänä on viedä edustamiensa jäsenten viestit päätöksentekoelimiin ja vastavuoroisesti tiedottaa tehdyistä päätöksistä. Kuka tahansa SMOL:n jäsen voi ottaa yhteyttä SMOL:n valtuutettuihin ja sitä kautta saada äänensä kuuluville. Valtuusto luo OAJ:n suuret linjat, kuten strategian ja toimintasuunnitelman. Jos valtuustossa ei ole vahvaa SMOL-edustusta on esimerkiksi palkkakehityksemme vaarassa jäädä muista opetusaloista yhä enemmän jälkeen.

OAJ:llä on noin 117 000 jäsentä, joista 2600 on SMOL:n jäseniä. Prosentuaalisesti edustamme 2,2% OAJ:sta. Valtuustoon valitaan 150 henkilöä. Automaattisesti emme kuitenkaan saa sinne 3-4 paikkaa vaan tarvitsemme jokaisen SMOL:n jäsenen äänen. Jos et vielä ole äänestänyt, niin muistathan käyttää äänioikeutesi 4.-5.4.2022. Pidetään yhdessä huolta, että SMOL:n ääni kuuluu valtuustossa!

MUSIIKIN VOIMAA VALTUUSTOON!

 

Eero Kolari, tiedottaja