Ohita navigaatio

KELTANOKASTA KONKARIKSI

OAJ:n valtuustovaalien varsinaiset äänestyspäivät ovat 4.–5.4.2022. Ennakkoäänestys on jo takana ja vielä olisi paljon mahdollisuuksia parantaa tulostamme. Hiukan yli neljännes jäsenistöstämme on käyttänyt äänioikeuttaan. Miksi kannattaa äänestää?

Valtuustovaalien mainonnassa on käytetty ilmausta, että OAJ:n valtuusto tarvitsee niin keltanokkia kuin konkareitakin. Se on ihan totta. Keltanokat ovat valmiita esittämään kysymyksiä, joihin kaipaavat vastauksia. Konkareilla taas on paljon sellaista hiljaistakin tietoa, joka auttaa vastaamaan noihin kysymyksiin eli mitä asioiden taustalla esimerkiksi on ja miten prosessi on edennyt.

Aloitin itse keltanokkana vuonna 1998. Olin tullut samaan aikaan valituksi myös SMOL:n hallitukseen eli isoja tehtäviä alkoi samalla kertaa. Toki olin vuosia ollut mukana liittokokouksissa ja paikallisessakin toiminnassa. Minua auttoi paljon se, että meillä oli muitakin valtuutettuja. Saatoimme vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia. On tärkeää, että OAJ:n ammatillisten opettajien (OAO:n) valtuustoryhmässä on myös meikäläisiä. Ryhmä edustaa niin montaa eri alaa (taiteen perusopetus, vapaa sivistystyö, aikuiskoulutus, ammatillinen koulutus, ammattikorkeakoulu), että tarvitsemme omaakin joukkovoimaa. OAO:n valtuustoryhmä on moninaisuudestaan huolimatta eri ryhmät huomioiva ja todella hyvin valmistautuva. Voimme aina esiintyä yhtenä rintamana ja luottaa siihen, että jokaista kuullaan.

OAJ:n valtuustossa jokainen smollilainen edustaja pääsee varmasti kertomaan koko valtuustolle, että taiteen perusopetus ja vapaa sivistystyö ovat eri asioita ja että molemmille löytyy kyllä ihan omat lait ja asetukset. Tätä asiaa on toistanut jo minun edeltäjäni SMOL:n puheenjohtajana eli Liisa Vakkilainen! Yhä edelleen tuo asia pitää nostaa esille ja toistaa, toistaa…

Käytä siis mahdollisuuttasi vaikuttaa ja äänestä. Ohjeita löytyy, niin myös hyvät seitsemän smollilaista ehdokasta. Heissäkin on sekä konkaria että keltanokkaa. Itselleni kevään 2022 ylimääräinen valtuusto oli viimeinen. On hienoa päättää tämä valtuustoura SMOL:n vaalisihteerinä. Kiitos jokaiselle vaalitoimijalle ja äänestäjälle.

 

Mirja Kopra